понеділок, 20 жовтня 2014 р.

"Маленькі Нане"

Після їх виступів ніхто не залишається байдужим. До них підходять аби висловити захоплення. Керівники колективів дивуються складністю танців.
Дивуються, бо вони наймолодші на фестивалі. Найстаршій 17 років,усім іншим від 10. На фестивалі вони презентують горду країну Вірменію.
"Маленьким Нане" з міста Єреван танцють класичні та народні танці народів світу.
Ансамбль народився 17 років тому, як танцювальне тріо. Згодом, бажаючих приєднатись до "Нане" стало настільки багато, що колективрозділився ще й на молодшу групу "Маленькі Нане", які й приїхали на Folkowa Inspiratja.
Вони брали участь в десятках міжнародних фестивалях в Гонконзі, США, Турції, Абхазії, Індії, Лівії.
"Ми вперше не тільки на цьому фестивалі, але й у Польщі. І вона нас приємно вразила. Захват викликала природа і відношення людей до неї. Квіти, ліси, поля, розвинена інфраструктура, сучасні будинки - усе гармонійно", - розповідає керівник "Маленьких Нане" Наріне Тополян.
Наріне надзвичайно талановитий хореограф. Про це знають її вихованці, фанати ансамблю і чи не вся Вірменія. В її колекцій нагород приз "Найкращий хореограф" конкурсу "Новий подих", державна грамота прем'єр-міністра за розвиток танцювальтного мистецтва Вірменії серед молоді, Золота медаль Міністерства культури Вірменії, орден Мовсеса Хоренци.
"Особисто я приїхала аби підвищити свою кваліфікацію як хореограф, подивитись народні танці інших країн", - каже Наріне і пропонує мені чай. На вулиці дуже холодно. Вірмени гостинний, співчутливий та дуже патріотичнмй народ. Діти отримуть від фестивалю нові знайомства та враження. Звичайно ж "Маленькі Нане" хочуть перемоги!

"Ми дуже полюбили це місто! Сподіваємось, наступний фестиваль буде влітку і наш колектив обов'язково приїде знов!"
Оксана Семенік

Немає коментарів:

Дописати коментар