субота, 18 жовтня 2014 р.

"Золотий Човен" творчості

Фестивальне життя кипить із самого ранку. Другий день розпочався з клопітких репетицій вокальних та інструментальних колективів, адже сьогодні надзвичайно відповідальний день – початок конкурсу, заради якого вони приїхали "Золотий човен".
У лодзінському Палаці молоді сьогодні майоріли національні костюми білорусів, українців, росіян, естонців, молдован та, звичайно, поляків. Найспівучішими націями виявились українці та білоруси. Ці країни мають найбільшу кількість саме вокальних номерів.
Якщо ви прихильник танців різних народів світу, то побачити вас сьогодні по полудню могли тільки на площі біля Мануфактури на колоритному фольк-шоу. Майстер-класи від учасників, особливо від грузинської команди, запам'ятались місцевим жителям. "Звичайно, у нас немає такого вогняного запалу, як у грузинів, але все ж танцювати ми навчились"- ділиться враженнями Мірка, корінна жителька Лодзю.
"Вчора ми дивились шоу учасників "Folkowe Inspiracje" на Петроківській. Цікаво бачити всі ці традиційні танці, пісні, це щастя, яке було на обличчях виступаючих. Тому ми знову тут, у Мануфактурі."- так відгукнулась жителька Лоздя, она з багатьох людей, які прийшли подивитись продовження фольклорного дійства.
 А в прямому сенсі цього слова "запалили"- польські фаерплеери. На десерт Teatr Ulicznego DH подали фаер-шоу прямо на центральній площі найбільшого торгового-розважального центру Мануфактура.
Оксана Семенік, Вікторія Золотова

Немає коментарів:

Дописати коментар