пʼятниця, 17 жовтня 2014 р.


Юний дизайнер

Життєрадісна, енергійна, тендітна, вона ледве тягнула свій костюм до автобусу. Дівчина - представниця гуртка "Дебют". Їй 15 років, 11 з яких юнка присвятила улюбленій справі - дизайну та пошиттю костюмів, а також їх демонстрації. « "Дебют"- це суто дівочий колектив. Тому в одному з номерів , "Американець знайомиться з українками", американцем довелося бути моїй подрузі Даші»,- весело розповідає юний дизайнер, яка вже вчетверте бере участь у фестивалі «Folkowe inspiracje». Усього дівчина взяла з собою шість костюмів, в одних танцює, в інших дефілює. У майбутньому дуже хоче пов'язати свою професію з цим хобі. "Ми часто подорожуємо за кордон, посідаємо призові місця, здобуваємо нагороди в різних номінаціях, цим завдячуємо своєму керівнику Тетяні Тарасівні". Пошиття костюмів - дуже клопітка праця і займає багато часу, тому, по іронії долі, для себе вона нічого не встигає змайструвати. Зате має цікаве життя і далекоглядні професійні плани.
Анна Бабич



Довгі години у дорозі, приємне невимушене спілкування з людьми, яких раніше не зустрічав, які виявляються дуже цікавими та незвичайними.
Вони сидять неподалік від нас в автобусі, розмовляють між собою тихо та помірно, не привертаючи особливої уваги. Але подивившись уважніше ми помічаємо виликі щирі очі. Вони їдуть до Лодзя втретє, аби презентувати власну нову колекцію одягу на фестивалі, надихнутись творчою атмосферою Польщі, побачити нових людей та старих знайомих. Деякі з цього колективу, а саме Варя та Ангеліна, займаються у народному художньому коллективі Театр моди та "Дебют" понад 11 років, із самого дитинства! І до сих пір не втратили того дитячого запалу. Дівчата пояснюють: все роблять самостійно - шиють одяг, виробляють макети, вигадують композиції, ставлять танцювальний номер, та втілюють у реальність власні ідеї. Кажуть, це займає багато часу, але воно того варте, про це свідчать лідируючі місця на конкурсах та фестивалях. Питання про гроші навіть не стоїть — все будується на взаємодопомозі та ентузіазмі керівників та учнів колективу, при підтимці міської адміністрації. Проте дівчатка скромно підмічають, що їх часто запрошують на фотозйомки у ролі моделей та актрис. На вдосконалення юні моделі та дизайнери витрачають левову частину життя, оскільки тренування з хореографії, вишивання, моделінгу проходять майже щодня. У подальшому вони також планують повязати життя зі сценою, проте не виключають мождивості реалізувати себе в іншій сфері.
Фестиваль “фольклорне натхнення” не перший і не останній, який відвідають дівчата як участники, але цього разу вони їдуть з великим очікуванням побачити та дізнатись щось нове та вкотре надихнутись теплотою та гостинністю Лодзя.
Тома Заманова

Немає коментарів:

Дописати коментар